Wat is Powerwalken?

Powerwalken is een wandelsport wat ook wel fitlopen, fitwalken of sportief wandelen wordt genoemd. Het houdt in dat je in een stevig tempo wandelt, waarbij je een krachtige armbeweging maakt en extra stevig afzet met je voeten, zodat je flink kunt doorwandelen.

Powerwalken zit tussen wandelen en hardlopen in; waarbij je het zeker een uur kan volhouden! Voordeel hiervan is dat je al die tijd veel calorieën verbrandt en ook nog eens je uithoudingsvermogen en je conditie verbeterd! Een bijkomend voordeel is dat je niet je gewrichten belast, dus veel minder kans op blessures hebt! Ook zorgt het voor mentale ontspanning, het verbeterd de conditie van hart- en bloedvaten, verlaagt het cholesterol en de bloeddruk en versterkt je spieren. Daarom is het ook geschikt voor ouderen, zwaardere mensen en mensen met knie-en rugklachten. Verder is het ook een ideale manier om weer in conditie te komen na een blessure.

 

Voordelen:

* Je bent lekker buiten en kunt even je hoofd leeg maken

* Je uithoudingsvermogen gaat vooruit

* Je leert verschillende looptechnieken

* Versterkt de spieren en is minder belastend voor de gewrichten

* Genieten van de gezelligheid in de groep

* Ook geschikt voor mensen met rug- of knieklachten, ouderen en mensen met overgewicht

De 10- weekse trainingen worden 1x per week gegeven. Kun je een keer niet meedoen, geen probleem, je kunt gebruik maken van een extra inhaal les.